Çalışma Grubu Oluşturulması ve Orman Yangınlarına Müdahale Planları Çalışma Grubu Oluşturulması ve Orman Yangınlarına Müdahale Planları

Antalya'da tarihin izlerini taşıyan eşyaların meraklılarıyla buluştuğu bu etkinlik, her ayın ikinci pazar günü Dedeman Kapalı Pazar Yeri'nde gerçekleştiriliyor.

Antika günleri, mobilyalardan kitaplara, eski fotoğraflardan çeşitli tarihi objelere kadar birçok ürünü bünyesinde barındırıyor. Etkinlik, her yaştan insanın ilgisini çekiyor. Pazarda eski kitaplar, plaklar, pullar, bakır kaplar, porselen eşyalar, fotoğraf makineleri, radyolar, daktilolar, kasetler ve saatler gibi pek çok tarih kokan eşya sergileniyor.

Pazarda uzun süredir esnaflık yapan Hatice Defcigil, “Pazarımızı çok seviyoruz ve işimizi büyük bir zevkle yapıyoruz. Gelen ilgiden memnunuz. Ürünlerimizi genellikle mezatlardan ve İstanbul'dan temin ediyoruz. Pazarda her yaşa hitap eden ürünler bulmak mümkün; kadınlar genelde takılara, yetişkinler bakır ve pirinç antikalara, çocuklar ise oyuncaklara ilgi gösteriyor” şeklinde konuştu.

Şehir dışından gelen antika meraklısı 17 yaşındaki Muharrem Aslan, “Araba koleksiyonum var ve buraya gezmeye geldik. Ürün çeşitliliği çok beğenildi ve fiyatlar oldukça uygun. Çoğu ürün internette bulunmuyor. Herkesin burayı ziyaret etmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Muratpaşa Belediyesi'nin Antalya İkinci El Eşya ve Geri Dönüşümcüler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile ortaklaşa düzenlediği Antika Günleri'nde yalnızca sanatsal ve tarihi değere sahip objelere yer veriliyor. Eşyalar, uzman koleksiyoncular tarafından incelenip onaylandıktan sonra stantlarda sergileniyor.

Kaynak: DHA