GÜNDEM

Muratpaşa, Avrupa Belediyeleriyle İklim Zirvesinde

Muratpaşa Belediyesi, İzmir'de düzenlenen 'İklim Zirvesi'nde Avrupa'dan belediyelerle iklim ve çevre alanındaki projelerini paylaşacak.

Abone Ol

Zirvede sunulacak projeler arasında iklim çalıştayları, çevre festivalleri, Falezler Bizim Evimiz, Plastiksiz Belediye Hareketi ve Bağımsız Atık Toplayıcıları gibi önemli çalışmalar yer alacak.

22-23 Ağustos tarihlerinde İzmir Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan İklim Zirvesi, Avrupa'dan birçok belediyeyi bir araya getirecek. Almanya'dan Hamm Belediyesi, İtalya'dan Saluzzo Belediyesi, Letonya'dan Gulbene Belediyesi, Fransa'dan Nice Belediyesi, İspanya'dan Barselona ve Manresa Belediyeleri, Litvanya'dan Vilniüs Belediyesi, Slovenya'dan ise Ljubljana ve Ptuj Belediyeleri gibi belediyeler ve Sosyal İklim Derneği zirveye katılacak. Türkiye'den ise İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri, Eskişehir, Muratpaşa, Nilüfer, Gaziemir ve Çiğli belediyeleri temsilcileri yer alacak.

Zirvede Muratpaşa Belediyesi, Türkiye'nin ilk ve tek ödüllü geri dönüşüm projesi olan 'Çevreci Komşu Kart'ı tanıtacak. Ayrıca, Mavi Bayrak Programı kapsamında en iyi çevre faaliyetleri ödülünü 9 kez üst üste kazanan mavi bayraklı plajlar ve kurumsal enerji ve iklim eylem planıyla Antalya'da bir ilke imza atan Muratpaşa, +0.5°C Akdeniz'in Geleceği İklim Çalıştayları, Çevre Festivali, çevre eğitimleri, Falezler Bizim Evimiz Projesi, Plastiksiz Belediye Hareketi ve Bağımsız Atık Toplayıcıları projelerini de paylaşacak.