Koreografisi ve librettosu A. Volkan Ersoy ve Armağan Davran tarafından gerçekleştirilen 2 perdelik bale, 5 Ekim Cumartesi saat 15.00'da ve 8 Ekim Salı günü saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orhan Haşimov'un üstlendiği balede, dekor tasarımını Özgür Usta, kostüm tasarımını Nursun Ünlü, ışık tasarımını Tarı Deniz ve video-projeksiyon tasarımını Umut Sinan Özdemir gerçekleştiriyor. G. Gershwin'in harika müzikleri, jazz solistinin vokal tınıları, jazz piyanistinin virtüözite isteyen yorumları, neo-klasik jazz adımlarının stilize edildiği koreografisi ve 'Jazz Devri' döneminin yansıtıldığı dekor ve kostümlerle heyecanlı ve sürükleyici bir teatral anlatım sunan eser, Fitzgerald'ın romantik gerilim türündeki klasik eserinden uyarlanmış. 

Şehit Uzman Çavuş Burak Geniş'in Cenazesi Çanakkale'de Askeri Törenle Karşılandı Şehit Uzman Çavuş Burak Geniş'in Cenazesi Çanakkale'de Askeri Törenle Karşılandı

Fitzgerald'ın 1925 yılında yayımlanan "Muhteşem Gatsby" romanı, Amerikan Rüyası'nın gölgesindeki karanlık bir dönemin hikayesini anlatır. Romanın merkezinde, gizemli milyoner Jay Gatsby'nin etrafında dönen bir aşk hikayesi yer alır. Gatsby, geçmişindeki sırrı ve Daisy Buchanan'a olan aşkıyla mücadele eder. Romandaki karakterlerin ve olayların koreografiye aktarılmasıyla izleyiciye heyecan dolu bir seyirlik sunulacak. 

Mersin Kültür Merkezi'ndeki bu iki gösterimde, balenin müzikal yönü de ön plana çıkacak. G. Gershwin'in cazibeli müzikleri, caz solistlerinin vokal yorumları ve jazz piyanistinin teknik becerisi izleyicileri kendine çekecek. Koreografide yer alan neo-klasik caz adımlarının stilize edilmiş halleri de dikkati çekecek. Dekor ve kostümlerin de 1920'lerin 'Jazz Devri' ruhunu yansıtması, seyircileri o döneme götürecek. 

Bu bale uyarlamasıyla Fitzgerald'ın eserinin sahnede yeniden hayat bulması, sanatseverlere ilham verici bir deneyim sunacak. Romantik gerilim türündeki bu klasik eserin bale formuna dönüştürülmesi, farklı sanat dallarının bir araya gelerek yeni bir anlatı dili yaratmasına örnek teşkil edecek. 

Kaynak: DHA