Toplantı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti ve katılımcılar için son derece faydalı bir eğitim fırsatı sundu.

Toplantıya katılan Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Davarcı, yaptığı açılış konuşmasında mahallelerin belediyeler için çok önemli birer mikrokozmos olduğunu belirterek, muhtarların mahalle halkına olan hizmetlerinde çok önemli bir rol üstlendiklerini vurguladı. Davarcı, “Tüm muhtarlarımız, görevlerini büyük bir özveriyle yerine getirmektedir. Ancak, haşere ve sivrisinek gibi vektörlerle mücadele, mahallelerde karşılaşılan en önemli sorunlardan biridir. Bu eğitimle, vektörle mücadeleyi hep birlikte daha etkili bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu süreçte muhtarlarımızın katkıları çok büyük olacak” şeklinde konuştu.

Veteriner İşleri Müdürü Bahadır Erdem Bülbül ise, toplantının vektörle mücadele konusunda halk sağlığına olan katkılarının önemini vurguladı. “Halk sağlığını tehdit eden zararlılarla mücadelede, bizler etkin bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Bu tür eğitimlerle, hem farkındalık yaratmayı hem de toplumun her kesiminin katkısını almayı amaçlıyoruz. Katılımlarınız için tüm muhtarlara teşekkür ederim” dedi.

Eğitim seminerinin başında Veteriner İşleri Müdürlüğü Sağlık Amiri Ahmet Geylani de bir konuşma yaparak, vektörle mücadelede en önemli adımlardan birinin kültürel mücadele olduğuna dikkat çekti. Geylani, vektörle mücadelenin sadece ilaçlama ile sınırlı kalmaması gerektiğini, aynı zamanda çevresel düzenlemeler ve halkın bilinçlendirilmesi gibi kültürel tedbirlerin de büyük önem taşıdığını ifade etti.

Ziraat Mühendisi İbrahim Kocadağ ise, vektörle mücadele hakkında bir sunum yaparak, bu mücadelede izlenecek doğru stratejilerin önemini aktardı. Kocadağ, özellikle sulak alanlar gibi yerlerin düzgün bir şekilde yönetilmesinin, ilaç kullanımını azaltarak daha etkili sonuçlar elde edilmesini sağladığını belirtti. “Vektörle mücadelede en önemli noktalardan biri, ilaçlama yerine kültürel tedbirler alarak doğayı korumaktır. Sulak alanları doğru şekilde yönetmek, buralardaki vektörlerin yayılmasını önleyecektir. Bu sayede daha az kimyasal ilaç kullanarak, çevremizi ve insan sağlığını daha iyi koruyabiliriz” dedi. Kocadağ, muhtarlara da büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, mahallelerinde yaşayan vatandaşları bu konuda bilgilendirmelerinin gerekliliğini vurguladı. Ayrıca, bu tür eğitimlerin okullarda da verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Zincirleme Trafik Kazasında 6 Kişi Yaralandı Zincirleme Trafik Kazasında 6 Kişi Yaralandı

Toplantıya katılan mahalle muhtarları ise, düzenlenen eğitim seminerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, vektörle mücadele konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ettiler. Muhtarlar, bu tür bilgilendirme toplantılarının daha sık düzenlenmesinin önemine değinerek, halkı bilinçlendirme konusunda ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

Kaynak: DHA