RTÜK'ten Gündüz Kuşağı Programlarına 'Etik İlke Kararları' Sınırlaması RTÜK'ten Gündüz Kuşağı Programlarına 'Etik İlke Kararları' Sınırlaması

 Olay, muhtarın uyuşturucu ticareti yaptığına dair ihbarda bulunduğu Y.K. ve N.T. adlı şahıslarla bağlantılı olarak gerçekleşti.

Türbe Mahallesi Muhtarı Ali Salma, geçtiğimiz hafta mahallesinde yaşayan Y.K. ve N.T. hakkında uyuşturucu ticareti yaptıkları şüphesiyle polise ihbarda bulundu. İhbarın ardından başlatılan soruşturma devam ederken, 14 Ekim'de muhtarın evi ve önünde park halindeki aracına ateş açıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, muhtarın evine ve aracına ateş açan şüphelilerin Y.K. ve N.T. olduğunu belirledi. Şüpheliler, evlerinde gözaltına alındı. N.T.'nin, uyuşturucu suçundan cezaevinde bulunan eşi M.T. tarafından azmettirilmiş olduğu tespit edildi.

Sorgularının ardından, N.T. ve Y.K., 'Uyuşturucu madde ticareti yapma', 'Tehdit', 'Silahlı yağma' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamalarıyla nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, her iki şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: DHA