GÜNDEM

Muhtar ve Çocuklar Sokak Hayvanları İçin Renkli Mama ve Su Kapları Hazırladı

Bolu'nun Gölyüzü Mahallesi'nde muhtar Oğuz Can ve çocukların iş birliğiyle, sokak hayvanlarına yönelik renkli mama ve su kapları hazırlandı.

Abone Ol

Projede, her bir kap için o sokağa yakın bir çocuğun ismi yazılarak, kapların sorumluluğu onlara verildi. Muhtar Can, "Bu projeyle çocuklarda farkındalık yaratmak, hayvan sevgisini aşılamak ve sorumluluk bilincini geliştirmek istedim" şeklinde konuştu.

Gölyüzü Mahallesi'nde çocuklar, muhtar Oğuz Can'ın önderliğinde su borularını kullanarak mama ve su kapları hazırladı. Mahalle esnafının desteğiyle temin edilen su boruları birleştirilip rengarenk boyandı. Sonuçta, mahalledeki 16 sokağa toplam 32 adet mama ve su kabı yerleştirildi. Her bir kap, o sokakta yaşayan bir çocuğun sorumluluğuna bırakıldı. Çocuklardan, kapların içindeki mama ve suyu düzenli olarak kontrol etmeleri ve bitmesi durumunda muhtara bilgi vermeleri istendi.

Muhtar Oğuz Can, projeyle çocuklarda farkındalık ve sorumluluk bilincini artırmayı hedeflediklerini belirterek, "Ağaç yaşken eğilir prensibiyle başladığım bu projeyi muhtarlık görevim sırasında gerçekleştirdim. Çocukları olumlu bir şekilde yönlendirebildiğimiz takdirde başarılı sayarım. Hem hayvanlar sahipsiz kalmıyor hem de çocuklarda sorumluluk bilinci gelişiyor" dedi.

Mama kaplarını hem kendisinin hem de çocukların takip ettiğini belirten Can, "Mahalledeki 16 sokakta bulunan kapların sorumluluğunu çocuklar üstleniyor. Ben de bu kapların kontrolünü yapıyorum ve yem ile su takviyesi sağlıyorum. Kontrolünü yapmayan çocuklarla görüşüp, onları uyararak sorumluluklarını yerine getirmelerini sağlıyorum" şeklinde konuştu.

Muhtar Can, projeyle çevre kirliliğinin de önlendiğini ifade ederek, "Önceden yemek artıkları çevreye dökülüyordu. Bu uygulama sayesinde çevre kirliliğini engelledik. Çocuklarımız bu kapları kullanırken büyüklerin de desteklemesi, projenin başarısını artıracaktır" dedi.

Mahalle sakini Yasemin Öztürk, projeyi çok beğendiğini belirterek, "Bu tür uygulamaları çok önemli buluyorum. Hayvanlar bizim evlatlarımız gibi. Herkesin bu duyarlılığı göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Kedi mamasıyla yanımda dolaşırım. Bu projeyi gerçekten takdir ettim" diye konuştu.