Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Yatağan’ın Yava Mahallesi’nde, 13.30 sıralarında başlayan yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait bir uçak, beş helikopter ve 23 arazöz ile 135 kişilik ekip havadan ve karadan müdahale etti. Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine Nebiköy, Kayırlı ve Ramada mahallelerinde 58 ev tedbir amacıyla tahliye edildi. Yangın söndürme çalışmaları nedeniyle Aydın-Muğla kara yolunun Yatağan-Çine arasındaki trafiğe kapatıldı, ancak risk ortadan kalkınca yol yeniden trafiğe açıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, yangın nedeniyle 30 küçükbaş ve 23 büyükbaş hayvanın tahliye edildiğini, ayrıca bir arıcıya ait 60 kovanın zarar gördüğünü belirtti. Jandarma tarafından yapılan incelemede yangının, kovanların bulunduğu bölgeden başladığı tespit edildi ve arıcılık yapan M.Ş. (68) ile oğlu İ.Ş. (47) gözaltına alındı. Baba ve oğulun arılara körük ile duman verirken yangına neden oldukları belirlendi ve jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Ula ilçesinde ise, 13.30’da başlayan yangına 11 uçak, 7 helikopter, 31 arazöz ve 210 personel müdahale etti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangın söndürme çalışmalarını yerinde izledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, emniyet ve jandarma teşkilatına ait TOMA’lar, gönüllüler, çevre sakinleri ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Günün aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahaleler yeniden başladı ve yangınlar 21 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda saat 11.00 itibarıyla kısmen kontrol altına alındı.

Kaynak: DHA