GÜNDEM

Muğla'daki Orman Yangını Kısmen Kontrol Altına Alındı: 200 Hektar Alan Zarar Gördü

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Milas ilçesinde çıkan orman yangınının 18 saat süren yoğun mücadele sonucunda kısmen kontrol altına alındığını açıkladı.

Abone Ol

Yangının 200 hektarlık bir alanı etkilediği bildirildi.

Yangın, Milas’ın kırsal Beçin ve Çamovalı mahalleleri arasındaki ormanda dün saat 17.30 sıralarında başladı. Yangının bildirilmesinin ardından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait uçak ve helikopterlerle havadan, 63 araç, 30 iş makinesi ve 260 personelle karadan müdahale edildi. İtfaiye ekiplerinin de destek verdiği çalışmalarda, alevlerin rüzgarın etkisiyle genişlemesi üzerine Çamovalı Mahallesi tahliye edildi.

Muğla Valisi İdris Akbıyık ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, bölgede incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yangınla mücadele gece boyunca devam etti ve günün aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahale tekrar başlatıldı.

Vali Akbıyık, yangının kısmen kontrol altına alındığını ve 200 hektar alanda etkili olduğunu belirterek, "Orman kahramanlarımız, yeşil vatanımız için gece gündüz demeden büyük bir özveriyle mücadele ediyorlar" dedi.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla Milas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı da bildirildi.