Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, gündüz bakımevlerinin önemine dikkat çekerek, Yatağan'daki bu yeni tesise kısa sürede yenilerini ekleyeceklerini belirtti.

Bodrum'a Denizden 2 Bin 491 Turist Geldi Bodrum'a Denizden 2 Bin 491 Turist Geldi

Başkan Ahmet Aras'ın seçim vaatlerinden biri olan gündüz bakımevleri projesi kapsamında, Yatağan ilçesinde 40 çocuk kapasiteli Emin Eller Gündüz Bakımevi tamamlandı. Yatağan Hasan Haşmet Işık Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi içinde yer alan bu yeni bakımevi için ön talep başvuruları alınmaya başladı. Veliler, ön talep için ' adresindeki formu doldurabilirler. Bakımevi, 25-66 aylık çocuklara yönelik çeşitli eğitim programları sunacak. Eğitim programları arasında akıl oyunları, değerler eğitimi, İngilizce dersleri, yaratıcı drama, müzik ve ritim çalışmaları, matematik, resim ve sanat etkinlikleri, okuma yazmaya hazırlık çalışmaları ve sosyal etkinlikler yer alacak.

Emin Eller Gündüz Bakımevi'nde, 20'şer kişilik iki sınıf, bahçe ve oyun alanları bulunacak. Bu bakımevi, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Fethiye ve Menteşe ilçelerindeki gündüz bakımevlerinden sonra üçüncü olacak.

Başkan Ahmet Aras, artan nüfusla birlikte aileler için okul öncesi eğitim kurumlarının önemine değinerek, Yatağan'daki gündüz bakımevine kısa sürede yeni bakımevlerinin eklenmesinin planlandığını söyledi. Aras, “Muğla'nın 13 ilçesinde vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Özellikle çalışan annelerimiz için çocuklarını güvenle bırakabilecekleri gündüz bakımevleri bizim için çok önemli. Seçimlerde il genelinde gündüz bakımevleri açacağımızın sözünü vermiştik. Yatağan'da açacağımız Emin Eller Gündüz Bakımevi, çocuklarımıza sağlıklı bir ortamda kaliteli zaman geçirme fırsatı sunacak. Amacımız, cumhuriyet değerlerine bağlı, Atatürk ilke ve devrimlerine sadık, haklarını bilen, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen, iletişim becerileri yüksek, çevre ve toplum bilincine sahip, girişimci, yaratıcı, özgüvenli, vicdanlı, mutlu ve sağlıklı bireyler yetiştirmek” dedi.

Kaynak: DHA