GÜNDEM

Muğla'da 168 Bin 62 Öğrenci 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Ders Başı Yaptı

Muğla'da 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı.

Abone Ol

Bu kapsamda, 850 resmi ve özel eğitim kurumunda toplam 168 bin 62 öğrenci ders başı yaptı.

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de, yeni eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Törende İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törenin devamında Salih Zeki Gür İlk ve Ortaokulu'nda bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Vali İdris Akbıyık, törende yaptığı konuşmada, "Uzun bir tatil döneminin ardından sınıflarınıza neşeyle dönüp, öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla yeniden buluşmanın heyecanını yaşıyorsunuz. Tarihin en eski dönemlerinden itibaren tarih yazan ve yazdıran bir milletin torunları olduğunuzu her zaman aklınızda tutun. Maziden atiye giden bu yolda millî değerlerden ödün vermeden kararlılıkla ilerleyin. Sadece bugünü değil, geleceği de kapsayan bir millî sorumluluk bilinci, sizi her daim güçlü kılacaktır. Eğitim öğretim yılınızın hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Konuşmaların ardından, 4'üncü sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan 1'inci sınıf öğrencilerine çiçekler takdim etti. Halk oyunları gösterilerinin ardından, 8. sınıf öğrencisi Damla Ay, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı ve şiirler okundu. Törenin sonunda, Vali İdris Akbıyık ve protokol üyeleri, ilk ders zilini çalarak öğrencileri sınıflarında ziyaret etti ve ilk gün heyecanlarına ortak oldu.