Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar'ın imzaladığı protokolle sürdürülebilir kalkınma ve bilimsel bilgiye dayalı planlama süreçlerinin başlatılması hedefleniyor.

Amaç ve Hedefler: Protokolün amacı, Muğla'nın doğal ve kültürel güzelliklerinin korunması ve ekonomik zenginliklerinin değerlendirilmesi için yerel yönetim ile üniversitenin bilim ve eğitim güçlerini birleştirmektir. Üniversitenin sahip olduğu akademik bilgi birikimi, araştırma kapasitesi ve uzman kadrosu ile Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin tecrübelerinin birleştirilmesi hedefleniyor.

Protokol Detayları: MUPA ve MSKÜ Teknoloji Transfer Ofisi arasında imzalanan protokol, Muğla'nın 13 ilçesinde çeşitli alanlarda bilgi paylaşımı ve iş birliğini içeriyor. Protokolün imza töreninde konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, modern dünyada teknolojinin hızla geliştiğini ve bu süreçte üniversitenin entelektüel ve teknolojik kapasitesini Muğla'nın iyiliği için kullanmayı amaçladıklarını belirtti.

Hatay'da Aranan Şüphelilere Operasyon Hatay'da Aranan Şüphelilere Operasyon

Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar'ın Açıklamaları: "Muğla Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte iş birliği, güç birliği protokolü için toplandık. Proje geliştirme noktasında modern dünyayı, yapay zekayı düşündüğümüzde, teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği günümüzde üniversitemizin teknolojik, entelektüel kapasitesini Muğla'mızın iyiliği için kullanmak düşüncesiyle bir araya geldik. Üniversitemiz, Muğla'mızın kültürel, sosyal hayatına katkı sunan önemli bir parçası. Bu proje ile Üniversite-Belediye arasında bilgi paylaşımını amaçlıyoruz," dedi.

Kaynak: DHA