GÜNDEM

Müebbet ve 150 Yıl Hapis Talebi

Ankara'da süren 'Ayhan Bora Kaplan' suç örgütüne yönelik davada, savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Abone Ol

Buna göre; örgüt kurucusu ve yöneticisi Ayhan Bora Kaplan ile örgüt yöneticisi Fethi Koyuncu hakkında ağır cezalar istendi.

Savcı, Ayhan Bora Kaplan ve Fethi Koyuncu'yu, yönetici olarak iddia edilen tüm suçlardan sorumlu tuttu. Buna göre, Kaplan ve Koyuncu hakkında aşağıdaki cezalar talep edildi:

'Kasten öldürme' suçundan 1'er kez müebbet hapis cezası

'Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek' suçundan 150'şer yıl 6'şar aya kadar hapis cezası

7 kişiye yönelik 'Kasten yaralama' suçundan cezalar

'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan cezalar

2 kişiye yönelik 'Nitelikli yağma' suçundan cezalar

'Eziyet' suçundan cezalar

'Suç delillerini yok etme' suçundan cezalar

Duruşmaya, sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme, duruşmayı 11 Kasım'a erteledi.

Bu kapsamda, Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Ayhan Bora Kaplan ve Fethi Koyuncu'ya yönelik oldukça ağır cezalar talep edildiği görülüyor. Savcı, suç örgütünün lideri ve yöneticileri olarak gördüğü bu iki sanık hakkında, kasten öldürme, silahlı örgüt kurma ve yönetme, yaralama, kişi hürriyetinden yoksun bırakma, yağma, eziyet ve delil karartma gibi ağır suçlamalar yöneltmiş ve bunlara karşılık olarak da müebbet ve 150'şer yıl hapis cezaları istemiştir.

Davanın 11 Kasım'a ertelenmiş olması, mahkemenin bu iddiaları ve talepleri ayrıntılı bir şekilde değerlendireceğini gösteriyor. Sanıkların savunmaları da dikkate alınacak ve ardından mahkeme kararını verecektir. Verilen kararın, Türkiye'deki suç örgütleri ve liderleriyle mücadelede önemli bir örnek teşkil edeceği değerlendiriliyor.