1 Ocak 2024'ten bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının, Irak'ın kuzeyinde 868 ve Suriye'nin kuzeyinde 895 olmak üzere toplamda 1763 olduğu kaydedildi.

Son bir hafta içerisinde, 8’i terör örgütü mensubu olmak üzere toplam 337 şahıs yakalandı. Yasadışı yollarla geçiş yapmaya çalışan 8 bin 673 kişinin de yakalandığı bildirildi. Bu yıl içinde engellenen kişi sayısının 70 bin 712'ye ulaştığı açıklandı.

Aksaz Tersanesi'nde Büyük Açılış ve Teslim Töreni

Baba-Kız Aynı Hastanede Şifa Dağıtıyor Baba-Kız Aynı Hastanede Şifa Dağıtıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Aksaz Tersanesi Komutanlığı'ndaki açılış ve deniz platformları teslim töreni yapılacak. Törende; PİRİREİS Denizaltısı hizmete alınacak, HIZIRREİS Denizaltısı bayrak çekme ve seyir deneyimlerine başlayacak, MURATREİS Denizaltısı havuz donatım faaliyetlerine geçecek. Ayrıca, dünyada sınıfının en büyük 3 bin tonluk denizaltı havuzu da hizmete girecek.

Askeri ve Güvenlik İşbirliği Mutabakatı

Türkiye ve Irak arasında imzalanan Askeri, Güvenlik İşbirliği ve Terörle Mücadeleye Dair Mutabakat Zaptı kapsamında, ortak bir güvenlik koordinasyon merkezi Bağdat'ta kurulacak. Bu merkez, Türkiye ve Irak tarafından görevlendirilecek general seviyesindeki komutanlar tarafından yönetilecek ve hem askeri hem de sivil personel tarafından desteklenecek. Ayrıca, Başika Üssü'nde ortak eğitim ve işbirliği merkezi kurulacak. Merkez, eğitim ve bilgi paylaşımı konusunda faaliyet gösterecek. Mutabakatın ana hedefi, terör örgütleri ve yasaklı örgütlerin her iki ülkenin egemenliğine ve bölgesel güvenliğe oluşturduğu tehditlerin ortadan kaldırılmasıdır.

Kıbrıs'taki Askeri Hareketlilik

ABD ve İngiltere'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne asker konuşlandırmasının, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) güvenliğini etkileyip etkilemeyeceği konusu da değerlendirildi. Kıbrıs adasındaki artan hareketlilik ve Güney Kıbrıs'taki faaliyetler titizlikle izlenmekte ve KKTC'nin güvenliğine yönelik her türlü tehdide karşı gerekli önlemler alınmaktadır. Şu an için KKTC'nin güvenliği açısından bir risk veya olumsuz durumun söz konusu olmadığı bildirildi.

Kaynak: DHA