Son bir hafta içerisinde ise 67 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Aktürk, düzenlediği basın toplantısında TSK'nın yürüttüğü operasyonlar hakkında bilgi verdi. Aktürk, 2024 yılı Yüksek Askeri Şura toplantısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacağını belirterek, şura kararlarının devlet ve millet için hayırlı olmasını diledi.

Irak’ta Başarıyla İmha Edilen 25 Hedef

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Son bir hafta içinde Irak’ın kuzeyindeki Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde yapılan hava harekatlarında 25 terör hedefinin imha edildiğini açıklayan Aktürk, bu hedeflerin içinde sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu mağara, sığınak, barınak ve depoların yer aldığını söyledi. Operasyonlarda yerli ve milli mühimmat kullanılarak birçok teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

Terörist Mağara ve Tünelleri Tespit Edildi

Aktürk, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristlere ait 6 mağara ve tünelin tespit edildiğini, arama-tarama faaliyetlerinde çeşitli mühimmat ve yaşam malzemelerinin ele geçirildiğini bildirdi. Ayrıca, barınma alanlarından kaçan bir PKK’lı teröristin Habur’daki hudut karakoluna teslim olduğu belirtildi.

Hudutlarda 310 Şahıs Yakalandı, 916 Şahıs Engellendi

Son bir haftada hudutlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 310 kişinin yakalandığını, bunlar arasında 5 terör örgütü mensubunun da bulunduğunu açıklayan Aktürk, 916 kişinin ise hududu geçemeden engellendiğini duyurdu. Yasa dışı geçiş girişimlerinde yakalanan kişi sayısının yılbaşından bu yana 7 bin 412’ye, engellenen kişi sayısının ise 66 bin 975’e ulaştığını söyledi. Ayrıca, bu süreçte 30 kilo 156 gram uyuşturucunun ele geçirildiği aktarıldı.

İsrail'in Gazze Saldırıları ve Bölgesel Riskler

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları hakkında da bilgi veren Aktürk, bu saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 40 bine yaklaştığını ve hayatta kalanların temel insani ihtiyaçlardan yoksun kaldığını ifade etti. İsrail’in sivil hedefleri bombalamaya devam ettiğini belirten Aktürk, İsrail’in bölgede istikrarsızlık yaratma riski taşıyan saldırılarını Yemen ve Lübnan’a yöneltmesinin çatışmaların yayılma riskini artırdığını söyledi. Uluslararası hukuka uygun hareket edilmesi ve derhal ateşkes çağrısı yapılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: DHA