MSB kaynakları, Alman basınında çıkan ve bazı mühimmatların satışına onay verildiğine dair haberlere yanıt vererek, müttefiklerin birbirlerine kısıtlama veya yaptırım uygulamasının doğru olmadığını ve müttefiklik ruhuna aykırı olduğunu vurguladı. Beklentilerinin, müttefiklerin ittifakın ruhuna ve ortak güvenlik perspektifine uygun kararlar alarak örtülü veya açık tüm kısıtlamaların kaldırılması olduğunu belirttiler. Bu konuyla ilgili olarak Bakanlıklarına ulaşan herhangi bir resmi bildirimin olmadığını da eklediler.

Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın Açıklamaları Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın Açıklamaları

Eurofighter uçaklarının tedarikine yönelik çalışmalara devam edildiğini belirten MSB, ilk etapta 20 olmak üzere toplam 40 adet Eurofighter Typhoon uçağı alma talebinin olduğunu ve bu konuda olumlu gelişmeler beklediklerini ifade etti.

İsrail'in Lübnan'a saldırıları sonrası Türkiye'ye yönelik yeni bir göç dalgası olup olmadığına ilişkin olarak, Lübnan'daki insani durumun kötüleşmesi nedeniyle bazı Lübnan vatandaşlarının göç ettiği bilgisi verildi. Ancak şu ana kadar sınırlarına gelen büyük bir grubun bulunmadığı belirtildi.

Kaynak: DHA