GÜNDEM

MSB: Pençe-Kilit Bölgesinde Yaralanan Asker Şehit Oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 3 Ağustos'ta el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk'ün, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 20 Ağustos 2024 tarihinde şehit olduğunu açıkladı.

Abone Ol

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu ağır yaralanan ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altında bulunan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk, 20 Ağustos 2024 tarihinde şehit olmuştur. Bu acı olayda, hayatını kaybeden şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de, Şehit Önk için yayımladığı taziye mesajında, "Kahraman silah arkadaşımız, 20 Ağustos 2024 tarihinde şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerini kullandı.