GÜNDEM

MİT'ten, MOSSAD'ın Para Ağına Operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İsrail'in istihbarat servisi MOSSAD'ın Türkiye'deki mali ağını yöneten Liridon Rexhepi'yi yakaladı ve tutukladı.

Abone Ol

Kosova uyruklu Rexhepi'nin, MOSSAD'ın Türkiye'deki para akışını organize eden kişi olduğu belirlendi.

MİT'in yaptığı tespitlere göre, Rexhepi Türkiye'deki saha elemanlarına çeşitli faaliyetler için finans sağlıyordu. Bu faaliyetler arasında dron ile çekim yapmak, Filistinli siyasiler aleyhinde psikolojik harekat yürütmek ve Suriye ile ilgili bilgi toplamak yer alıyordu. Rexhepi'nin hesaplarındaki para hareketliliği incelendi ve Türkiye'deki saha elemanlarına Western Union üzerinden uluslararası para transferleri gerçekleştirdiği belirlendi.

Rexhepi, 25 Ağustos 2024 tarihinde Türkiye'ye giriş yapar yapmaz izlemeye alındı ve tüm faaliyetleri kayıt altına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile koordineli olarak 30 Ağustos'ta gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde para transferlerini gerçekleştirdiğini kabul eden Rexhepi, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Araştırmalar sonucunda, MOSSAD'ın Türkiye'deki saha elemanlarına başta Kosova olmak üzere Doğu Avrupa ülkelerinden para aktardığı tespit edildi. Bu paraların, Suriye'deki kaynaklara Western Union aracılığıyla ulaştırıldığı ve bazı ödemelerin kripto para yöntemiyle yapıldığı belirlendi.