GÜNDEM

MİT, PKK/KCK'nın Sözde Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde askeri istihbarat sorumlularından Halil Yiğit'i, Irak'ın Gara bölgesinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi.

Abone Ol

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Halil Yiğit, 2007 yılında Şırnak kırsalında örgütsel faaliyetlerine başlamış ve 2010 yılında PKK/KCK'nın kırsal alanına katılmıştır. Metina bölgesinde örgütün lojistik faaliyetlerinden sorumlu olan Yiğit, askeri ve ideolojik eğitim alarak PKK'nın gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi içinde silahlı faaliyetlerde bulunmuştur.

Silopi'de düzenlenen silahlı ve bombalı eylemlere katılan terörist, 2014 yılında halktan gasbettiği parayı Cudi kırsalındaki örgüt mensuplarına aktarmıştır. 2016 yılında Cudi ve Silopi'de tim komutanı olarak görev yaparak Türk güvenlik güçlerine karşı eylemleri organize eden Yiğit, 2018'de Suriye'de YPG içinde faaliyet göstermiş ve en son Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine geçmiştir.

MİT'in istihbari çalışmaları sonucunda, Halil Yiğit'in örgüt üst düzey yöneticilerinin talimatıyla Gara'da Türk güvenlik güçlerine karşı eylemler organize ettiği tespit edilmiştir. Terör suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan Yiğit, MİT'in hedef listesine alınmış ve hassas konumu adım adım takip edilmiştir. Operasyon için en uygun anda düğmeye basılarak, PKK/KCK'nın sözde Gara askeri istihbarat sorumlusunun etkisiz hale getirilmesi sağlanmıştır.