GÜNDEM

MİT, Organize Suç Örgütü Liderinin Türkiye’ye Getirilmesini Sağladı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), yurt dışında firari olarak bulunan 'Camgöz Grubu' adlı organize suç örgütünün lideri Binali Camgöz'ün Karadağ'dan Türkiye'ye getirilmesini başardı.

Abone Ol

'Deniz' kod adıyla bilinen Camgöz, 2022 yılında Karadağ'da tutuklandıktan sonra, MİT'in İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları ile koordineli çalışması sonucu Türkiye'ye getirildi. MİT görevlileri, Camgöz'ü uçaktan iner inmez Karadağ ekibinden teslim alarak emniyet güçlerine teslim etti.

Binali Camgöz, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'kasten öldürme', 'tasarlayarak öldürme', 'kasten yaralama', 'nitelikli yağma', 'hakaret', 'tehdit', 'suçlunun kaçmasına imkan sağlama', 'azmettirme', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' ve 'resmi belgede sahtecilik' gibi suçlardan toplam 41 suç kaydına ve 25 ayrı suçtan ulusal düzeyde arama kaydına sahip. 2018'de Türkiye'deki suçlarından ceza almamak için Gürcistan'a kaçan Camgöz, 2020'nin başında sahte pasaportla Belarus'a geçti ve ardından Karadağ'a geçti. Türkiye'den kaçtıktan sonra suç örgütünü yurtdışından yönetmeye devam eden Camgöz, son olarak 4 ve 6 Haziran 2022 tarihlerinde İzmir'de iki kişinin öldürülmesi olayını azmettirdi. Ayrıca, 8 Eylül 2022'de İstanbul/Şişli'de suikasta uğrayan Sırp çete lideri Jovan Vukotic dosyasında da adı geçiyor. Camgöz, Temmuz 2022'de Karadağ'da yakalanarak tutuklandı.