Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje çerçevesinde, bu yıl 13 ilçede 218 ilkokulda toplam 19 bin birinci sınıf öğrencisine çanta ve kırtasiye malzemeleri sağlandı.

Başkan Seçer, okulları ziyaret ederek öğretmenler, öğrenciler ve velilerle bir araya geldi. Öğrenciler, Seçer’i coşkulu bir şekilde karşılarken, Başkan Seçer de sınıflarda öğrencilerle keyifli sohbetler yaptı. Çantaların içinde çeşitli defterler, kalemler ve diğer kırtasiye malzemeleri bulunuyor. Seçer, öğrencilere ve ailelere başarılar dileyerek, projeyi destekleyen herkesin emeklerine teşekkür etti.

Başkan Seçer, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına ilköğretim çağındaki her iki çocuktan birine çanta verdiklerini vurguladı. 2024-2025 eğitim yılı itibarıyla yaklaşık 37 bin öğrencinin ilkokula başladığını belirten Seçer, “Yarıdan fazlasına çanta desteği sağlayarak, eğitimde fırsat eşitliği ilkesine uygun hareket ediyoruz,” dedi.

Maltepe'de 2024 Yılı Huzur Toplantısı Maltepe'de 2024 Yılı Huzur Toplantısı

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan diğer hizmetler hakkında bilgi veren Seçer, eğitim destekleme kurs merkezlerinin, öğrencilere yönelik ucuz öğrenci biletlerinin, okuma salonlarının ve çeşitli sosyal yardımların devam ettiğini ifade etti. Eğitime daha fazla bütçe ayırarak desteklerini artıracaklarını belirten Seçer, vatandaşları da çocukların eğitimine katkı sağlamaya çağırdı.

Seçer, eğitimle toplumların kalkındığını ve her çocuğun iyi bir eğitim alması gerektiğini vurgulayarak, aileler ve öğretmenlerin bu süreçteki fedakarlıklarını övdü. Başkan Seçer, eğitime olan bağlılıklarını sürdürerek çocuklara daha iyi bir gelecek sunmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Son olarak, Tömük Mahallesi’nde bir kahvehaneyi ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet eden Seçer, mahalle halkının taleplerini dinleyip sorularını yanıtladı.

Kaynak: DHA