Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Sapanca Gölü’nü yüzerek geçme, bisiklet sürme, koşu ve tırmanış gibi çeşitli aşamalardan oluşan zorlu parkuru 7 saat 45 dakikada tamamlayan Memioğlu, hem minderde hem de kuvvet antrenmanlarında sıkı bir çalışma yürütüyor.

2002 yılında Fransız rakibini yenerek Dünya Şampiyonu olan Memioğlu, ikinci kez dünya şampiyonu olabilmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Haziran ayında Sapanca Gölü’nü 11 bin 876 metre yüzerek, 4 saat 16 dakikada karşıdan karşıya geçen Memioğlu, ardından Kartepe ilçesinden Memnuniye Mahallesi’ne kadar 29 kilometrelik bisiklet parkurunu 1 saat 46 dakikada tamamladı. Bisiklet yolculuğunun ardından, tırmanış ve dağ koşusu ile Soğucak Yaylası’na kadar 10 bin 750 metre koşarak ulaştı. Bu parkuru da 1 saat 46 dakikada tamamladı.

Memioğlu, antrenman sürecinin bir triatlon etabı gibi geçtiğini belirterek, "Triatlon etabında yaşadıklarımız, bizim için başlangıç oldu. Bu tür yarışları Sapanca’da görmek isteriz. Farklı antrenman türleriyle başarılı olmak, konsantrasyon ve motivasyon gerektiriyordu. Kas gruplarımız bu tür bir spor için yeterince çalışmadığından, parkur oldukça zorlayıcıydı. Ancak bu zorluğu aşarak parkuru bitirmeyi başardım" dedi.

Hedefinin Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak olduğunu ifade eden Memioğlu, "Kalan zamanı en iyi şekilde değerlendirip, Türkiye’mize ve Sapanca’mıza altın madalya kazandırmak için çalışmaya devam edeceğim. Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: DHA