Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başarılarıyla dikkat çeken öğrenciler, Başkan Seçer ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Bodrum'a Denizden 2 Bin 491 Turist Geldi Bodrum'a Denizden 2 Bin 491 Turist Geldi

Başkan Seçer, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri'nden başarıyla mezun olan öğrencileri tebrik ederek, “Zihniniz açık olsun. Hayatta mutlu olmanın yollarından biri iyi eğitim almak ve sosyal olmak. Bu iki yönlü bir süreç; iyi eğitimli bireyler toplumları zenginleştirir ve uluslararası rekabette ülkemizi daha güçlü kılar,” dedi. Seçer, adaletli, eşit ve mutlu bir toplum için iyi bir eğitim imkanının şart olduğunu vurgulayarak, “Yarın ülkeyi yönetecek olan sizlersiniz. İyi eğitim ve emekle başarıya ulaşabilirsiniz. Bu başarı, büyük bir gayretin sonucudur ve sizleri kutluyorum,” şeklinde konuştu.

Başkan Seçer, öğrencilere emek veren ailelere ve öğretmenlere teşekkür ederek, ülkenin geleceğinin daha güzel olması için çalışacaklarını belirtti. “Atatürk’ün izinden giderek daha çağdaş ve medeni bir toplum hedefimize ulaşacağız,” diye ekledi.

Öğrenciler, Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti. Tıp Fakültesi’ni kazanan Esra Dal, kurs merkezlerinin kendilerine büyük destek sağladığını ve kontenjanların artırılması talebinde bulundu. Azra Güngördü ve Hasan Arda Turan da, Mersin Büyükşehir’in sunduğu eğitim hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. İlknur Akkuş, Aydıncık’ta açılan kurs merkezinin önemine vurgu yaparken, Hümeyra Yazar ve Hasan Gillik de burs ve eğitim desteği için teşekkürlerini sundu. Kuzey Üçkan ise, teknolojiye olan ilgisini geliştirmesine yardımcı olan Kadın ve Çocuk Bilim Atölyeleri için teşekkür etti.

Başkan Seçer, öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak, “Başarılarınızın devamını diliyorum. Yolunuz açık olsun,” dedi.

Kaynak: DHA