Yaylalarda çalışan ormancılar, karlı manzaraları çekerek sosyal medyada paylaştı.

Şehir merkezi gece saatlerinde aralıklı yağmurdan etkilenirken, mevsimin ilk karı yüksek rakımlı alanlara düştü. Kar yağışı, Ulus ilçesinin Kumluca beldesindeki 1400 metre yüksekliğindeki Gezen, Ardıç ve Katırovası yaylalarında özellikle belirgin oldu.

Bölgedeki ormancılar, beyazla kaplı alanları fotoğraflayıp sosyal medya platformlarında paylaştı. Ancak kar yağışı kısa sürede etkisini kaybetti.

Bakan Göktaş: Kararlı Bir Şekilde 6284'ü Uygulamaya Devam Edeceğiz Bakan Göktaş: Kararlı Bir Şekilde 6284'ü Uygulamaya Devam Edeceğiz

Karadeniz kıyısında yer alan Bartın, kıyı bölgeleri, ormanlar ve yaylalar dahil zengin coğrafyasıyla tanınmaktadır. İl, sıcak, nemli yazlar ve ılıman, yağışlı kışlarla okyanus iklimi yaşamaktadır.

Bartın'ın yüksek bölgelerinde mevsimin ilk kar yağışı, tipik bir olaydır; çünkü ildeki dağlık alanlar genellikle kıyı ve alçak kesimlerden daha erken kar alır. Bunun nedeni, yüksek rakım ve soğuk sıcaklıklardır.

İlk karın gelmesi, mevsimler arasındaki geçişin önemli bir göstergesidir ve birçok kişi için kış sezonunun ve ilgili kış etkinlikleri ile festivallerin başlangıcını müjdeler.

Etkilenen bölgelerdeki ormancılar ve yerel halk için ilk kar yağışı, önümüzdeki aylarda karşılaşabilecekleri zorlukların da bir hatırlatıcısıdır. Kar, yaylalara erişimi zorlaştırabilir ve özel ekipman ve giysi kullanımı gibi ek hazırlık ve önlemler gerektirebilir.

Genel olarak, Bartın'ın yüksek bölgelerindeki mevsimin ilk karı, mevsim geçişini ve ilde kışın gelişini işaret eden doğal bir olaydır. Kar kısa ömürlü olsa da, bölgeyi karakterize eden çeşitli ve dinamik iklimin bir hatırlatıcısı olarak hizmet eder.

Kaynak: DHA