Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 yılı Ağustos ayı toplantısının 2’nci birleşiminde, Başkan Seçer başkanlığında yapılan oturumda, çeşitli konular ele alındı. Toplantıda, Mezitli 3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattı için 3 milyar 507 milyon 990 bin TL borçlanma yetkisi verilmesiyle ilgili madde görüşüldü. Seçer, bu borcun Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın izniyle kullanılabileceğini belirtti ve finansman konusunda yaşanan zorluklara değindi.

Mersin'de Raylı Sistem Hamlesi

Başkan Seçer, mevcut projelere ek olarak, 13,5 kilometrelik yeraltı metro hattının yanı sıra, üniversite travmayı ve Akdeniz ile Toroslar ilçelerinden geçecek 10,5 kilometrelik hafif raylı sistem projelerinin de hazır olduğunu ifade etti. Ayrıca, Tarsus travma hattının da planlandığını belirtti. Seçer, Mersin'in ulaşım altyapısını geliştirmek için bu projelerin büyük önem taşıdığını ve devam eden çalışmalara vurgu yaptı.

Eğitimde Fırsat Eşitliği

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitim alanında da önemli gelişmelere imza atıyor. Başkan Seçer, YKS’ye hazırlanan 4 bin 250 öğrenciden 1.672’sinin üniversiteye yerleştiğini belirterek, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına yapılan çalışmalardan bahsetti. Ayrıca, üniversite kazanan öğrencilere verilen öğrenim yardımlarının artırıldığını duyurdu.

İnci Taneleri’nin Ünlü Şarkısı Arka Sokaklar’da İnci Taneleri’nin Ünlü Şarkısı Arka Sokaklar’da

Çukurova Belediyeler Birliği'nden Ayrılma Kararı

Meclis toplantısında ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Çukurova Belediyeler Birliği'nden ayrılması kararı da oy birliğiyle kabul edildi. Bu karar, meclisin aldığı diğer önemli kararlar arasında yer aldı.

Toplantının Diğer Konuları

Toplantının diğer konularında, Mersin İçel Sanat Kulübü’nün 29. Mersin Arkeoloji Günleri Etkinliği için 75 bin TL destek verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Seçer, bu projelerin ve kararların Mersin’in gelişimine büyük katkı sağlayacağını ve altyapı yatırımlarının şehirdeki yaşam kalitesini artıracağını vurguladı.

Kaynak: DHA