GÜNDEM

Mersin'de Paşa Adlı Köpeği Dara Sitesi Sakinleri Sahiplendi

Mersin'de, Yenişehir Belediyesi'nin kurduğu 15 bin metrekarelik geçici hayvan bakımevi ve rehabilitasyon merkezinde bakımı yapılan Paşa adlı yavru köpek, Dara Sitesi sakinleri tarafından sahiplendirildi.

Abone Ol

Yenişehir Belediyesi, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, bakımlarının yapılması ve eğitimlerinin sağlanmasının yanı sıra, hayvanların sahiplendirilmesine de imkan tanıyor. Bu kapsamda, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in çağrısına olumlu yanıt veren Dara Sitesi sakinleri, Paşa'yı sahiplenme kararı aldı.

Başkan Abdullah Özyiğit, Dara Sitesi sakinlerine bu duyarlılıkları için teşekkür ederek, "Paşa artık sizinle. Ona gözünüz gibi bakacağınızdan eminiz. Bu tür hareketlerin halkımıza örnek olmasını diliyorum. Sokak hayvanlarıyla ilgili şikayet etmek yerine, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor," şeklinde konuştu. Ayrıca, Yenişehir Belediyesi’nin sahiplenme yapanlara bir yıl boyunca ücretsiz mama desteği sağladığını da hatırlattı.

Dara Sitesi Yöneticisi Bilal Uğur, bakımevinin temizliği, personelin duyarlılığı ve güler yüzünden oldukça etkilendiklerini belirterek, "Burada bu kadar güzel bir bakımevi ile karşılaşacağımızı beklemiyorduk. Yenişehir Belediyesi ve Başkan Abdullah Özyiğit’e çok teşekkür ederiz," dedi.