GÜNDEM

Mersin'de FETÖ Operasyonu: 1 Tutuklama

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) faaliyetlerini deşifre etmek ve örgüt üyelerini yakalamak için yürüttükleri çalışmalar kapsamında, Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık mahallesinde örgüt üyesi olduğu tespit edilen H.I.'yı gözaltına aldı.

Abone Ol

H.I., eski bir kamu görevlisi olup hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunuyordu. Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, H.I.'nın Yeşilovacık mahallesinde olduğunu tespit ettikten sonra harekete geçerek onu gözaltına aldılar. 

FETÖ Soruşturması ve Tutuklama

Jandarmadaki işlemlerinin ardından H.I., adliyeye sevk edildi ve tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Sulh ceza hakimliği, H.I.'nın 6 yıl 3 ay hapis cezasıyla aranan bir FETÖ üyesi olması nedeniyle kendisini tutuklamaya karar verdi. 

Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyon sayesinde, FETÖ örgütünün faaliyetleri deşifre edilmiş ve örgüt üyesi H.I. yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir.  Jandarmadaki soruşturma ve adli süreç neticesinde, FETÖ üyesi H.I. tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.