Başkan Seçer, 11 Ekim Cuma günü saat 20.00’de Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenecek “Kuş Öpücüğü” adlı oyunun prömiyerine tüm Mersinlileri davet etti. Geçtiğimiz sezon 180 temsil ile toplam 42 bin seyirciye ulaşan Şehir Tiyatrosu, bu yıl 24. Sanat Sezonu’nu “Eleştiri Kültürü” ana temasıyla açmaya hazırlanıyor. Yeni sezonda 7 yeni oyunla birlikte toplam 12 eser seyirciyle buluşacak.

Ziyarette konuşan Başkan Seçer, tiyatro ekibine emekleri için teşekkür ederek, "Geçtiğimiz 5 yıl boyunca Mersin’e çok önemli katkılarda bulundunuz. Sanat alanında yaşanan zorluklarda dahi vatandaşlık bilinciyle hareket ettiniz" dedi. Ayrıca, "Sanatçı olmak zor ama insanlık erdemine ulaşmak daha da zordur" şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Başkan Seçer, önceki sanat sezonunun beklenenden çok daha verimli geçtiğini belirterek, "Mersin Şehir Tiyatrosu’nun mevcut durumu ve başarısı toplum tarafından takdir ediliyor" dedi. Ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nın yeniden düzenlendiğini ve 11 Ekim’deki prömiyerin burada yapılacağını ifade etti. Tarsus’ta bir kültür merkezi yapma arzusunu da dile getiren Seçer, "Her yurttaşın kültür sanat etkinliklerine eşit ulaşma hakkı olmalı" dedi.

Mersin’in kültürel kimliğine vurgu yapan Seçer, “Sanat ve kültür, benim vizyonumun önemli bir parçası. Bu doğrultuda maddi ve manevi destek sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ziyarette sanatçılar, Başkan Seçer’i provalarına davet ederken, çiçek takdimi gerçekleştirildi. Ayrıca, Başkan Seçer, Şehir Tiyatrosu için özel olarak hazırlanan bir tabloya imza atarak, bu tabloyu kuruma asacaklarını belirtti.

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Başkan Seçer’e sanata verdiği destek için teşekkür etti. Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ozan Erdönmez de, yeni sezon hakkında bilgilendirme yaparak, "Bu sezon 12 eserle Mersinli sanatseverlerle buluşacağız" dedi.

Kaynak: DHA