CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Bu yardım, üniversiteye bu yıl yerleşmiş ve Mersin’de ailesi yaşayan öğrencilerin eğitim sürecine büyük katkı sağlıyor.

Öğrenim Yardımı için ön kayıt başvuruları, belediyenin resmi web sitesi olan www.mersin.bel.tr ve Teksin platformu üzerinden alınmakta. Başvurular için gerekli belgeler, 25 Ekim 2024 tarihine kadar en yakın Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’ne teslim edilmelidir. Detaylı bilgi ve başvuru şartları, web sitesi ve Teksin üzerinden edinilebilir.

Başvuruda bulunabilmek için öğrencinin, Mersin’de ikamet eden anne veya babası olması gerekmekte. 2024 yılında ÖSYM tarafından yapılan YKS'de devlet üniversitelerinin herhangi bir bölümüne yerleşen öğrenciler ile Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki vakıf üniversitelerinde tam burslu kazanan öğrenciler bu yardımdan faydalanabilecek. Öğrencinin, kazandığı üniversiteye kayıt yaptırmış olması da şart olarak belirlenmiş.

2024 yılı için Meclis Kararı ile artırılan öğrenim yardımı tutarları şu şekildedir:

  • 2 yıllık program kazanan öğrencilere 5 bin TL,
  • 4 yıllık program kazanan öğrencilere 10 bin TL,
  • 5 yıllık program kazanan öğrencilere 12 bin 500 TL,
  • 6 yıllık program kazanan öğrencilere 15 bin TL.

Başvurular, YKS yerleştirme sonuç belgesi, okula kayıt yaptırıldığına dair öğrenci belgesi, anne veya babanın Mersin'de ikamet ettiğine dair belge (nüfus kayıt örneği) ve şehit/gazi çocukları için gerekli belgelerle yapılmalıdır. Öğrenciler, ön kayıt başvurusu yaparak belediyenin resmi web sayfasında yer alan “Duyurular” kısmında bulunan “Öğrenim Yardımı Başvurusu” linkinden formu doldurup, istenen belgeleri dijital ortamda yükleyebilirler.

Ön kayıt başvurusu tamamlandıktan sonra, sistem tarafından verilen 4 haneli kayıt numarası ile birlikte gerekli belgeler Kurs Merkezlerine 25 Ekim 2024 tarihine kadar teslim edilmelidir.

Kaynak: DHA