Törene Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sezgin Kılıçcı, Bodrum Garnizon Komutanı Albay Ertan Benli ve diğer yetkililer katıldı. Etkinlikte, 3 bin üreticiye sera ipi, bin üreticiye yapışkan tuzak, ve "Akdeniz Meyve Sineğine Karşı Hidrolize Protein Dağıtımı Projesi" kapsamında 888 narenciye üreticisine toplam 14 bin 170 litre hidrolize protein desteği verildi. Ayrıca, Akdeniz Ziraat Odası’na bir toprak analiz cihazı hediye edildi.

Başkan Seçer, tören sırasında Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin tüm vatandaşlara eşit hizmet sunma hedefinde olduğunu belirterek, her siyasi partiden vatandaşların etkinliklere katılımının demokrasinin bir yansıması olduğunu vurguladı. Seçer, "Biz herkesin belediyesi ve herkesin belediye başkanıyız. Tarım sektörüne yönelik desteğimiz artarak devam edecek" dedi.

Seçer, bu yıl ilk defa hidrolize protein desteği verdiklerini ve Akdeniz meyve sineğinin üreticilere büyük zarar verdiğini belirtti. "Bu tür katkılar sorunu tamamen çözmese de önemli bir adım olacaktır" diye ekledi. Ayrıca, 2024 yılı için tarıma ayrılan 119 milyon liralık bütçenin artarak devam edeceğini ve Mersin’in tarım destekleri açısından örnek bir şehir olacağını söyledi.

Çalışma Grubu Oluşturulması ve Orman Yangınlarına Müdahale Planları Çalışma Grubu Oluşturulması ve Orman Yangınlarına Müdahale Planları

Seçer, ayrıca Mersin’in her bölgesine eşit hizmet götürme çabasında olduklarını, ayrımcılığın kabul edilemez olduğunu ve herkesin memnuniyetini artırmak için çalıştıklarını belirtti. Kanalizasyon ve yol çalışmalarının da devam edeceğini ve Mersin’in daha güzel bir yaşam alanı olacağına inandığını ifade etti.

Tören, temsili dağıtım töreni ve çeşitli konuşmaların ardından sona erdi. Katılımcılar, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin tarım alanındaki desteklerinin önemli bir katkı sağladığını ve üreticilerin bu desteklerden memnuniyet duyduğunu belirttiler.

Kaynak: DHA