Hamster Kombat’ın düzenli oyuncuları, bu airdrop ile ücretsiz HMSTR token'ı sahibi olabilecek. Ancak, Telegram’dan bağımsız bir vakıf altında geliştirilen The Open Network (TON) blokzincirinde yaşanan aksaklıklar gündeme geldi. Avrupa’nın kripto para borsalarından WhiteBIT’in Türkiye’ye yönelik vizyonunu temsil eden ve SPK ön başvuru sürecini tamamlayan WhiteBIT TR, Telegram tabanlı kripto projeleri ile ilgili gelişmeleri özetledi.

Telegram CEO’su Pavel Durov’un Fransa’da gözaltına alınmasının ardından, Telegram üzerindeki mini uygulamalar ve dokun-kazan oyunlarının bulunduğu TON blokzinciri yaklaşık 6 saat süreyle kapalı kaldı. Bu süre zarfında blok üretimi durmuş ve ağ aktivitesi sıfırlanmıştı. Bu aksaklık nedeniyle bazı borsalar, TON blokzinciri üzerindeki çekim ve yatırma işlemlerini durdurdu. TON'un geliştiricileri, bu kesintinin, Telegram’ın 1 milyar kullanıcıya ulaşan platformunda sunulan DOGS adlı meme coin’in airdrop’una olan yoğun talepten kaynaklandığını belirtti. DOGS, yaşanan aksaklıklara rağmen, airdrop günü 1,8 milyar dolarlık işlem hacmine ulaştı.

Gözler 26 Eylül’de

Hamster Kombat’ın, bir kripto borsasının CEO'sunu temsil eden ve görev tamamladıkça puan kazandıran bir simülasyon oyunu olarak bilinen yerel token'ı HMSTR’ın airdrop'u için önceki tarih temmuz olarak belirlenmişti. Ancak, 300 milyonun üzerinde oyuncusu olduğu tahmin edilen Hamster Kombat’ın HMSTR token lansmanının 26 Eylül’de gerçekleştirileceği duyuruldu. Oyunun geliştiricileri, bu lansmanı ‘Bugüne kadarki en büyük oyun token’ı lansmanı’ olarak tanımlıyor. Hamster Kombat, piyasaya sürüldüğü günden bu yana Telegram tabanlı mini oyunların popülaritesini artırarak TON token'ını ilk 10 kripto para birimi arasına taşımayı başardı.

"Güncel Listelemelerle Trendleri Takip Ediyoruz"

Hamster Kombat'ın Web3 ve blokzinciri teknolojilerinin oyun sektöründe yeni bir trend oluşturduğuna dikkat çeken WhiteBIT TR CEO’su Volodymyr Nosov, şu açıklamalarda bulundu:

Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

“TON blokzincirinde listelenen ve 1,8 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşan DOGS’u WhiteBIT TR de USDT cinsinden listeledi. Ayrıca DOGS - PERP ile perpetual işlemler sunuyoruz. WhiteBIT TR, piyasadaki gelişmeleri yakından takip ederek, trend olan kripto projelerini Türk yatırımcıların erişimine sunuyor. DOGS’un yanı sıra NMR, MEW, BEAM gibi yeni listelemelerle, tahmin piyasaları, Web3 oyunları ve hayvan temalı meme coin’lere odaklanıyoruz. HMSTR ile ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Türkiye pazarındaki yatırımcıların küresel kripto yatırımcılarıyla eş zamanlı olarak projelere erişimini sağlamak önceliğimiz. Ayrıca, WhiteBIT Global ile Türkiye’den çıkacak kripto para projelerini uluslararası piyasalara taşıyoruz. Trabzonspor'un resmî kripto partneri olan WhiteBIT TR, kullanıcı deneyimini ve güvenliğini ön planda tutarak piyasalardaki yeni trendleri izlemeye devam edecek” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA