GÜNDEM

Merhum Ressam Fatma Türköz Özerkan'ın Eserleri Sergide

Görme yetisini kaybettikten sonra bile sanatını sürdürmeye devam eden ressam Fatma Türköz Özerkan'ın eserleri, Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Abone Ol

"Bir Kısmı Körü Körüne" adlı sergide, Özerkan'ın yaşamına ve sanatına dair izler yer alıyor.

Serginin açılışında ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl ve merhum ressamın eşi Alp Özerkan, serginin kurdelesini birlikte kesti. Açılış sırasında duygu dolu anlar yaşandı; Alp Özerkan, eşinin sanata olan tutkusunu ve azmini överek, “Bu sergi, sevgi ve sabırla yaratılmış eserlerin buluşma noktası oldu. Fatma, görme yetisini kaybetmesine rağmen iç dünyasındaki renkleri ve ışığı tuvale aktarmayı sürdürdü. Eserler, yaşadığı zorluklara rağmen hayatına ve güzelliklere olan bağlılığını, görme yetisini yitirse de hissetme gücünü yansıtıyor. Her fırça darbesi, onun hayatındaki anılar, düşünceler ve duyguları taşıyor” dedi.

Sergide, Fatma Türköz Özerkan'ın görmeden yaptığı yağlıboya resimler ve keçe duvar panoları sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Eserler, sanatçının azmi ve yeteneğiyle oluşturduğu sanat yolculuğunun birer parçası olarak büyük ilgi gördü. Özerkan’ın anısına düzenlenen sergi, 15 Eylül’e kadar ziyaretçilere açık kalacak.