GÜNDEM

Merdiven Boşluğundan Düşüp Ölen Gizem'i, Emniyet Fileleri Taşımamış

Olay, Rize'deki Rize Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'nda meydana gelmiştir.

Abone Ol

8. sınıf öğrencisi Gizem Kazdal, sınıfının bulunduğu 4. katta, bina içindeki yangın merdiveninin bulunduğu boşluktan düşerek yaşamını yitirmiştir. 

Edinilen bilgilere göre, Kazdal, arkadaşlarıyla birlikte iddia üzerine yangın merdiveninin bulunduğu boşluktaki emniyet filesinin üzerine çıkmış, ancak filenin bir anda bağlantı noktasından kopması sonucu düşerek ağır yaralanmıştır. Diğer katlardaki emniyet filelerinin de Kazdal'ı taşımadığı belirtilmiştir. 

Olayla ilgili olarak soruşturma sürmektedir. Gizem Kazdal, Güneysu ilçesinde toprağa verilmiştir.  Olay, dün Müftü Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki Rize Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'nda meydana gelmiştir. 

Olayın ardından okula gelen sağlık ekipleri Kazdal'a müdahalede bulunmuş, ancak ağır yaralanan genç kız Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştır.  Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Kazdal, yaşamını yitirmiştir.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, okul yönetimi ve yetkili makamlar, emniyet filelerinin neden çöktüğü ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınıp alınmadığı konusunda detaylı bir inceleme başlatmıştır. Kazanın nedenleri ve sorumluların belirlenmesi için çalışmalar sürmektedir.