Yalçın, belediye önünde yaptığı açıklamada, “Sürgün, yıldırma ve mobbing gibi uygulamalarla karşı karşıya kaldılar. Emek, ekmek ve insan haklarını savunanların gerçek yüzü bu eylemlerle ortaya çıktı” dedi.

Konya’da Kamyonette Sağlıksız Koşullarda Et Taşındı Konya’da Kamyonette Sağlıksız Koşullarda Et Taşındı

Yalçın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçilere destek vermek üzere Hizmet-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman ve işçilerle bir araya geldi. İlk günden itibaren işçilerin yanında olduklarını belirten Yalçın, “Memur-Sen Genel Başkanı olarak, buradaki arkadaşlarımıza destek vermek ve üyelerimizin selamlarını iletmek için buradayım. Biz, adımız ne olursa olsun, aynı emek mücadelesini veriyoruz. Burada verilen mücadele, ekmeğe ve emeğe sahip çıkma mücadelesidir. 70 gündür işçiler, haklarını geri almak için direniyor. Yerel seçimlerin ardından, emekçilerin ekmeği ellerinden alındı ve sokakta bırakıldılar” şeklinde konuştu.

İşten atılan çalışanlar için hukuk mücadelesini sürdüreceklerini vurgulayan Yalçın, “204 Hak-İş üyesi ve toplamda 389 kişi işten çıkarıldı. Şu anda yeni sürgünler yaşanıyor. Kayapınar, Sur ve Ergani belediyelerindeki işçiler zulme maruz kalıyor. Bu durumu şiddetle kınıyoruz. Örneğin, Memur-Sen üyesi bir kişi Kulp’a, 150 kilometre uzağa sürüldü. Bu durumu yargıya taşıyacağız ve hukuk mücadelesini sürdüreceğiz. Memur-Sen ailesi olarak buradaki direnişi destekliyor ve işçilerin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi.

Kaynak: DHA