GÜNDEM

Marmaris'te Yanan Alanlar Yeşeriyor

Muğla'nın ünlü turistik ilçesi Marmaris'te, 2 yıl önce çıkan orman yangınında zarar gören 4 bin 392 hektar alan, gerçekleştirilen çalışmalarla yeniden yeşermeye başladı.

Abone Ol

21 Haziran 2022'de Bördübet mevkisindeki ormanda meydana gelen yangın, gece havadan müdahalenin mümkün olmaması ve rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangının söndürülmesi için 44 helikopter, 13 uçak, 3 insansız hava aracı, 613 arazöz, 203 iş makinesi, 119 su tankeri ve 28 TOMA ile toplam 5 bin 700 personel görev aldı. Ekiplerin yoğun çabası sonucunda yangın, 5. günün sonunda kontrol altına alındı, ancak 4 bin 392 hektar orman alanı kül oldu. Yangının çıkışına neden olduğu iddiasıyla Sacit Ayhan gözaltına alındı ve tutuklandı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, yangın sonrası hemen çalışmalar başlattı. Bördübet ve Değirmenyanı'ndaki yanan alanlar, yanmış ağaçlardan hızlıca temizlendi. İlk fidanlar, 11 Kasım'da Milli Ağaçlandırma seferberliği kapsamında toprakla buluşturuldu. Ayrıca, bölgede yanan alanların geri kalan kısmında doğal ve suni gençleştirme yöntemleri uygulandı. Tohum atma ve dal serme çalışmaları sonucunda yeni fidanlar toprakla buluşarak yeşermeye başladı.