Dijital ve Yapay Zeka Temelli Programlara Yoğun İlgi Dijital ve Yapay Zeka Temelli Programlara Yoğun İlgi

 Bu etkinlikte, vatandaşları düzenli fiziksel aktivite yapmaya teşvik etmek ve spor kültürünü yaygınlaştırmak amaçlanmaktadır. 

Mardin'de de bu kapsamda çeşitli spor etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Artuklu ilçesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı ve Herkes İçin Spor (HİS) Federasyonu koordinasyonuyla bir açılış töreni düzenlenmiştir. 

Açılış töreninde, Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan alanda basketbol, futbol, trambolin, halat çekme ve ok atma gibi farklı spor dallarında karşılaşmalar yapılmıştır.  Törene Vali Tuncay Akkoyun, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, vali yardımcıları, kaymakamlar ve öğrenciler katılmıştır. 

'Avrupa Spor Haftası', spor kültürünün yaygınlaştırılması ve vatandaşların daha aktif bir yaşam tarzı benimsemesi için önemli bir etkinliktir. Mardin'de gerçekleştirilen bu etkinlikler, gençlerin spor aktivitelerine katılımını artırmayı ve şehrin spor altyapısının geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. 

Etkinliklerin, Mardin halkının sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzı edinmesine, spor kültürünün yaygınlaşmasına ve şehrin spor turizmi potansiyelinin artırılmasına katkı sağlaması beklenmektedir. 

Kaynak: DHA