Bu kapsamda, Artuklu ilçesindeki Şakir Nuhoğlu Camii'nde mevlidi şerif okutuldu, dualar edildi ve Cuma namazı çıkışında vatandaşlara aşure dağıtıldı. Midyat ilçesinde ise 15 Temmuz şehidi polis memuru Velit Bektaş, kabri başında anıldı.

Isparta’da 4 Araçla Meydana Gelen Kazada 1’i Polis 5 Kişi Yaralandı Isparta’da 4 Araçla Meydana Gelen Kazada 1’i Polis 5 Kişi Yaralandı

Artuklu'daki Etkinlikler

Mardin Valiliği tarafından düzenlenen ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında, Artuklu ilçesindeki Şakir Nuhoğlu Camii'nde mevlidi şerif programı gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İl Müftüsü Enver Türkmen’in 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için yaptığı dua ile son buldu. Programa Vali Tuncay Akkoyun, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe müftüleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cuma namazı çıkışında da vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Midyat'taki Anma Töreni

Midyat ilçesinde, darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan polis memuru Velit Bektaş için, Ulu Cami Mahallesi'ndeki Haci İsa Cengiz mezarlığında anma töreni düzenlendi. Törende Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Ardından, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri çerçevesinde camide şehitler için Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okutuldu. Programa Kaymakam Ömer Faruk Özdemir, Belediye Başkanı Veysi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ziya Burak Gürgah, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, kurum müdürleri ve AK Parti İlçe Başkanı katıldı.

Kaynak: DHA