GÜNDEM

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun: Teröristlerin Kimlikleri ve Eylemleri Üzerine Çalışmalar Sürüyor

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Nusaybin ilçesi kırsalında gerçekleştirilen GÜRZ-11 Operasyonu hakkında bilgi verdi.

Abone Ol

Vali Akkoyun, operasyonun Jandarma-SİHA, Jandarma ATAK Taarruz Helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı desteğiyle Jandarma Özel Operasyon (JOPER) ve Jandarma Komando timleri tarafından yapıldığını belirtti. Operasyonda, bölücü terör örgütü PKK mensubu iki teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Ayrıca, teröristlerin kullandığı değerlendirilen bir sığınağın da tespit edilip imha edildiğini aktardı. Teröristlerin kimlikleri ve katıldıkları eylemlerle ilgili tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Vali Akkoyun, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan ve İl Emniyet Müdür Vekili Ali Hakan Alev ile birlikte valilikte düzenlenen ‘Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı’ sonrasında açıklama yaptı. Toplantıda, emniyet ve jandarma teşkilatının özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Vali Akkoyun, bölücü terör örgütlerine karşı kararlı bir mücadele içinde olduklarını vurguladı. Ağustos ayında Mardin’de PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine yönelik toplam 23 operasyon düzenlendiğini, bu operasyonlarda gözaltına alınan 43 kişiden 8’inin tutuklandığını belirtti.

Akkoyun, Nusaybin ilçesinde gerçekleştirilen operasyonun detaylarını da paylaşarak, etkisiz hale getirilen teröristlerin kimliklerinin ve eylem kayıtlarının tespitine yönelik çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.