GÜNDEM

Mantar Aramaya Giden Kişinin Yaylada Cansız Bedeni Bulundu

Olay, Çankırı Ilgaz`da gerçekleşmiştir. 82 yaşındaki Eyüp Çapa, mantar aramaya gittiği Çatak köyü yaylasında cansız bedeni bulunmuştur.

Abone Ol

Eyüp Çapa, dün mantar aramak için yaylaya gitmiştir. Ancak Çapa'dan haber alınamayınca, yakınları durumu jandarmaya bildirmiştir. Bunun üzerine jandarma ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edilmiştir. 

Bölgede arama kurtarma ekipleri, iz takip köpeği ve dron kullanarak çalışmalar yapmıştır.  Bu çalışmalar sonucunda, bugün Çapa'nın cansız bedenine ulaşılmıştır. 

Çapa'nın cansız bedeni, incelenmek üzere morga gönderilmiştir.  Ölüm nedeni, yapılacak olan otopsi sonrasında belli olacaktır. 

Olayın detayları ve tam nedenleri henüz tam olarak bilinmemektedir. Ancak dağlık bir bölgede, yaşlı bir kişinin tek başına mantar aramaya gitmesi sırasında yaşamını yitirmesi, muhtemelen fiziksel güçlükler veya sağlık sorunları nedeniyle meydana gelmiş olabilir. Otopsi sonuçları, ölüm nedeninin aydınlatılmasına yardımcı olacaktır.

Bu tür kayıp kişi vakalarında, arama kurtarma çalışmalarının hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi, can kayıplarının önlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Yetkili kurumların olay sonrası yapacağı incelemeler de, benzer vakaların önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesine katkı sağlayabilir.