GÜNDEM

Mansur Yavaş, Hatay’da

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Başkanı sıfatıyla Hatay'a ziyaret gerçekleştirdi.

Abone Ol

Yavaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve ilçe belediye başkanları ile EXPO Antakya'da bir araya gelerek, Hatay'ın deprem sonrası ayağa kaldırılması sürecindeki çalışmaları değerlendirdi.

Yavaş, deprem bölgesi gezisi kapsamında Hatay'a gelerek, milli mirasın zarar gördüğü bölgelerde incelemelerde bulundu. Tarihi Kentler Birliği Başkanı olarak, Hatay'ı yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Görüşmede, Hatay'ın deprem sonrası durumu ve kentteki restorasyon, yeniden inşa ve destek çalışmaları masaya yatırıldı. Yavaş, Hatay'daki belediye başkanları ile Hatay'ın kültürel mirasını korumak ve depremde zarar gören alanları yeniden inşa etmek için ortak bir yol haritası oluşturma konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Hatay, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremlerden en ağır etkilenen illerden biri oldu. Özellikle tarihi ve kültürel alanlar ciddi hasar gördü. Hatay'daki çok sayıda anıtsal yapı, cami, kilise, han ve hamam gibi milli miras unsurları zarar gördü. Yavaş, Hatay'ın kültürel mirasının korunması ve onarımı için yürütülen çalışmalara destek olacaklarını vurguladı.

Deprem nedeniyle Hatay'da ağır hasarlar meydana geldi ve kentin yeniden ayağa kaldırılması uzun soluklu bir süreç olacak. Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Başkanı olarak Hatay'ın kültürel mirasının korunması ve şehrin yeniden inşası için gerekli desteği sağlayacaklarını ifade etti. Görüşmelerde, Hatay'ın deprem sonrası durumu ve kentin yeniden inşası için izlenecek yol haritası üzerinde fikir alışverişi yapıldı.