Okullarda bisiklet park alanları oluşturuldu, öğrencilere çevre eğitimi verildi, trafiğe kapatılan bir yol üzerinde kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi ve çocuklar için geleneksel oyunlar ile dolu eğlenceli aktiviteler düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi, daha yaşanabilir bir kent için bu etkinlikleri hayata geçirerek, öğrencilere bisiklet kullanımını teşvik etti. Eğitim programları ile çevre bilinci artırılmaya çalışıldı. Atatürk Kent Parkı’nda yapılan etkinliklerde çocuklar, hem eğlenerek öğrenme fırsatı buldular. 'Çocuklar Kitap Okuyor, Trafik Duruyor' etkinliğinde, kısa süreliğine trafiğe kapatılan yol, çocukların okuma alanı oldu; açık havada kitap okuma ve masal dinleme fırsatı sunuldu.

Okul Bahçelerinde Bisiklet Park Alanları

Her yıl düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası, sürdürülebilir kentsel hareketliliği teşvik etmek ve çevre dostu bireyler yetiştirmek amacı taşıyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre ilçesindeki Sosyal Bilimler Lisesi ve Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçelerine bisiklet park alanları kurarak, öğrencilerin bisiklet kullanmalarını kolaylaştırmayı hedefledi.

Çevre Dostu Projelerin Tanıtımı

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Yunusemre MABEM’de 8. sınıf öğrencilerine çevre dostu ulaşım ve bilinçli bir gelecek için eğitim verdi. Katı Atık Yönetimi ve İkmal Şube Müdürü Birçe Türk, Manisa’nın elektrikli otobüsleri, evsel atıkları trenle taşıma projeleri ve güneş enerji santralleri hakkında bilgiler sundu.

Geleneksel Oyunlarla Eğlenceli Anlar

Manisa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle çocukları dijital ortamlardan uzaklaştırmak amacıyla 'Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi' düzenledi. Atatürk Kent Parkı’ndaki etkinlikte çocuklar, aileleriyle birlikte 'yağ satarım bal satarım', 'yakantop', 'halat çekme', 'ip atlama', 'çuval yarışı' ve 'sek sek' gibi geleneksel oyunlarla eğlenceli vakit geçirdiler.

Yorgun Düşen Kızıl Şahin, Rehabilitasyon Sürecinin Ardından Doğaya Salındı Yorgun Düşen Kızıl Şahin, Rehabilitasyon Sürecinin Ardından Doğaya Salındı

Bu etkinlikler, Manisa'nın daha sürdürülebilir bir kent olma yolunda attığı önemli adımlardan sadece birkaçı.

Kaynak: DHA