GÜNDEM

Manisa'da Halk Ekmeğin İlk Satışları Başkan Zeyrek Tarafından Yapıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı halk ekmek projesi, ilk satışlarıyla hizmete girdi.

Abone Ol

Projeyi başlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Yunusemre ilçesinde vatandaşlara ilk ekmekleri kendi elleriyle dağıttı. Proje, başlangıç olarak Yunusemre'de 12 noktada satışa sunulacak ve ilerleyen dönemlerde 17 ilçeye yayılacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği halk ekmek projesini ilk olarak Yunusemre ilçesinde uygulamaya koydu. Projenin ilk gününde, Başkan Ferdi Zeyrek, halk ekmek büfelerinde vatandaşlara ekmekleri kendisi sattı. Başkan Zeyrek, vatandaşların olumlu tepkileriyle karşılaştı ve ekmeğin sıcak, taze ve sağlıklı olduğunu vurgulayarak sadece 5 TL'den satışa sunulduğunu belirtti. Seçim döneminde verdiği sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Zeyrek, Yunusemre ilçesini pilot bölge olarak seçtiklerini, halk ekmek büfelerinin kısa süre içinde 17 ilçeye yayılacağını ve Manisa'nın bu alandaki eksikliğini gidermiş olacaklarını söyledi.

Satışların ardından mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Zeyrek, vatandaşların taleplerini dinledi ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vatandaşlardan Mustafa Oğuz, uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Başkanımızdan Allah razı olsun, ihtiyaç sahiplerinin faydalandığı bu uygulama çok güzel. Ekmeğimizi aldık ve her gün alacağız. 5 TL para değil," dedi. Diğer bir vatandaş Gıyasetten Boztaş ise, "Başkanımız sözünü tuttu, halk ekmek mahalleye geldi. Ekmek çok güzel, ben de aldım," şeklinde konuştu.