Bu destek, yüzde 75 hibe ile sunulacak ve başvurular Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinden yapılabilecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, arpa ve buğday üreticilerine sertifikalı tohum desteği sunacak. Bu destek, üreticilerin tohum kullanımını artırmak, yeni tohum çeşitlerini tanıtmak ve girdi maliyetlerini azaltmak amacıyla sağlanacak. Başvurular için Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin "www.manisa.bel.tr" adresinden tek bir ürün için başvuru yapılabilecek.

Başvuru Kriterleri:

Hatay'da Aranan Şüphelilere Operasyon Hatay'da Aranan Şüphelilere Operasyon
  • Ekim yapılacak tarla tapulu veya kiralık olabilir.
  • Demirci, Selendi, Gördes, Kula, Köprübaşı, Soma ve Kırkağaç ilçelerinde toplam arazi varlığı 100 dekar olacak şekilde başvuru yapılabilir. Bu ilçelerde başvurular, ÇKS ve Çiftçi belgeleri ile yapılmalıdır.
  • Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Gölmarmara, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Şehzadeler, Turgutlu ve Yunusemre ilçelerinde toplam arazi varlığı 50 dekar olacak şekilde başvuru yapılabilir. Bu ilçelerde de başvurular, ÇKS ve Çiftçi belgeleri ile yapılmalıdır.
  • ÇKS ve Çiftçi belgeleri başvuru sahibine ait olmalıdır. Belgeler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri'nden temin edilmelidir. Eksik veya yanlış belgelerle yapılan başvurular işleme alınmayacaktır.
  • Her başvuru sahibi yalnızca tek bir ürün için destek talep edebilir. İlçelere ayrılan kontenjanlar dolduğunda, başvurular toplam arazi varlığına göre sıralanarak hak sahipleri belirlenecektir.

Kaynak: DHA