GÜNDEM

Manavgat ADSM'ye Yeni Ek Bina: 10 Poliklinik ve 2 Ameliyathane İçerecek

Manavgat'ta, artan sağlık hizmeti talebini karşılamak amacıyla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne (ADSM) ek bir bina inşa edilecek.

Abone Ol

Yeni ek bina, 10 poliklinik, 2 ameliyathane ve hasta yatak odalarını içerecek.

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Niyazi Ünal, Side'de bulunan mevcut ADSM'nin talebi karşılamakta yetersiz kaldığını belirterek, ek hizmet binasının ihalesinin tamamlandığını duyurdu. Ünal, yeni ek binanın hem Manavgat'taki vatandaşlar hem de turizm sezonunda artan ihtiyaçları karşılayacağını ifade ederek, "Manavgat ADSM'nin ek binası, yatırım programına alındı ve 2025 yılı içinde hizmete girecek" dedi.

Mevcut ADSM'de 39 ünite ve poliklinik bulunduğunu belirten Başkan Ünal, yeni 1104 metrekare kapalı alana sahip ek binanın 2 tam teşekküllü ameliyathane, hasta yatak odaları, lokal girişim odaları ve 10 poliklinikten oluşacağını açıkladı. Bu ekleme ile mevcut ünite ve poliklinik sayısının biri mobil ünite olmak üzere 50'ye çıkacağını belirtti.

Ünal, Manavgat ADSM'ye ek bina kazandırılmasına destek verenlere teşekkür ederek, "Bu önemli hizmeti ilçemize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımıza, İl Başkanımıza, bölge milletvekilimiz Sayın Dr. Tuba Vural Çokal ve Antalya milletvekillerimize şükranlarımızı sunarız" şeklinde konuştu.