GÜNDEM

Maltepe'de 'Kargonuz Tutanaksız Teslim Edildi' Diyerek Dolandırıcılık

Maltepe’de, eniştesinin kendisine gönderdiği 150 bin lira değerindeki fotoğraf makinesi lensi, bir dolandırıcının kurbanı oldu.

Abone Ol

9 Eylül Pazartesi günü, iş yerinde kargo çalışanı kıyafetiyle gelen bir kişi, “Kargonuz tutanaksız teslim edildi. Geri alıyoruz ve tekrar getireceğiz” diyerek lensi geri aldı. Ancak lensin geri getirilmemesi üzerine mağdur S.K., kargo şirketini arayarak dolandırıldığını fark etti.

S.K. (50), eniştesinin internet üzerinden satışa koyduğu fotoğraf makinesi lensini kendisine göndermesi için teslim ettiğini belirtti. Kargo şirketi tarafından lensin teslim edildiğini anlatan S.K., kısa süre sonra kargo şirketi kıyafetiyle gelen bir kişinin, kargonun tutanaksız teslim edildiğini öne sürerek lensi geri aldığını söyledi. Mağdur, bu kişiye inandı ve lensi geri verdi. Ancak lensin geri gelmemesi üzerine kargo şirketini arayan S.K., dolandırıldığını anladı.

Polis, Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucunda şüpheli Cebrail T. (20)’yi gözaltına aldı. Şüphelinin daha önce suç kaydı olduğu belirlendi. Polisteki işlemleri tamamlanan şüpheli, adliyeye sevk edildi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.