Törene Muş Valisi Avni Çakır, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, çeşitli ilçe kaymakamları, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Haydar Yıldız, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum amirleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Sultan Alparslan'ın Kardeşlik Mirası

Muş Valisi Avni Çakır, Sultan Alparslan'ın Malazgirt Meydan Muharebesi ile tarihi bir dönüm noktası oluşturduğunu belirterek, "26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan ve cesur askerleri, büyük bir medeniyetin temellerini atarak dünya tarihinin yönünü değiştirmiştir. Malazgirt Zaferi, adalet ve hoşgörü ruhuyla dört kıtada kardeşliğin meşalesini yakmıştır. Bu ruhu yaşatmak, genç kuşaklara aktarmak geleceğimizin teminatıdır" dedi.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Birlik ve Kardeşlik Vurgusu

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Haydar Yıldız, Malazgirt Meydanı'nın vatanlaştırıldığı yer olduğunu ifade ederek, "Türkler, Kürtler, Çerkezler, Araplar, Lazlar ve diğer tüm unsurlar bir araya gelerek bu toprakları vatan kıldılar. Burada her yıl toplandığımızda, 'Biz Malazgirt’teyiz, biz 1071 ile Sultan Alparslan ile Selçukluyuz, 1299 ile Osmanlı'yız ve 1923 ile Türkiye Cumhuriyeti’yiz' diyoruz. Bu topraklar hafızadır; kendimizi dinlemeye ve hatırlamaya geliyoruz" şeklinde konuştu.

Çeşitli Etkinlikler Gerçekleştirildi

Açılış konuşmalarının ardından etkinlikler, Sultan Alparslan Otağı'nın kurulduğu alanda devam etti. Kutlamalar kapsamında, katılımcı illerin kültürel ögelerini sergileyen 16 tematik çadır, halk oyunları, Malazgirt Yerel Atlar koşusu ve çeşitli gösteriler düzenlendi. Ayrıca, Jandarma Çelik Kanat Uçuş gösterisi, Ceyrokopter Saygı geçişi, jandarma helikopteri ile üzüm salkımı gösterisi ve paraşütle arama kurtarma çalışmasına katılan Jandarma Arama Kurtarma Köpeği 'Maça'nın gösterisi büyük ilgi gördü.

Kaynak: DHA