Patlamada ağır yaralanan işçilerden biri olan 22 yaşındaki Eray Kızıldağ, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 

Olay, geçen 15 Eylül tarihinde Hendek Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir makarna fabrikasında meydana geldi. Fabrikada şiddetli bir patlama yaşandı ve patlamada 1 kişi hayatını kaybederken, 30 kişi de yaralandı. Ağır şekilde yaralanan işçilerden biri olan Eray Kızıldağ, Kocaeli Şehir Hastanesi'nin Yanık Ünitesi'nde tedavi altına alındı. 

Yaklaşık 19 gün boyunca yoğun bakımda tedavi gören Eray Kızıldağ, ne yazık ki kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Genç işçinin ölümüyle birlikte, fabrikanın patlamasında hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye çıktı. 

Patlama anında fabrikada bulunan işçiler, büyük korku ve panik yaşadıklarını belirtiyorlar. Patlama anında çalışanların hızla tahliye edilmesi sayesinde, daha fazla can kaybının önüne geçildiği ifade ediliyor.  Ancak, ağır şekilde yaralanan işçilerden Eray Kızıldağ'ın hastanede 19 gün sonra hayatını kaybetmesi, olay karşısında derin bir üzüntü yaratmış durumda.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, patlamanın nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililer, patlamanın nedenlerini belirlemek için detaylı incelemeler yürüttüklerini bildirdi.  İş güvenliği önlemlerinin yeterli olup olmadığı da inceleme konusu.

Genç işçi Eray Kızıldağ'ın ailesinin ve yakınlarının, bu ağır kayıp karşısında derin bir üzüntü yaşadıkları anlaşılıyor.  Kaza sonrası yürütülen soruşturma ve alınacak önlemler, benzer olayların yaşanmaması adına büyük önem taşıyor.

Cinayet Şüphelisi Hasan Kıyılı'nın Tutuklanması Cinayet Şüphelisi Hasan Kıyılı'nın Tutuklanması

Kaynak: DHA