Vatandaşların şikayeti sonrası başlatılan çalışmada trafodan kaynaklı arıza giderildi. Boğazkent Mahallesi sakinleri, geçen hafta cumartesi günü ve dün meydana gelen trafo arızasının ardından elektrik kesintisi sonucunda ev aletlerinin bozulduğunu, buzdolaplarındaki kurbanlık etlerin koktuğunu iddia ederek duruma tepki gösterdi. Elektrik dağıtım şirketinin sorunu geçici olarak çözdüğünü ancak kalıcı çözüm bulmadığını öne süren mahalleli, sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi. Mahalle sakinlerinden Fehmi Aldemir, "Elektrik dağıtım şirketinden şikayetçiyiz. Trafo yandı. Benim evin onun yanındaydı. Patlamayla dışarı kaçtık. Ev ateş alacaktı. Milletin dolabı, çamaşır makinesi, buzdolabı hep yandı. Önce bir yandı bu ikinci yanışı. Milletin dolabında et falan kalmadı. Kurbanlık etlerini çöpe attılar. Şikayetçiyiz" dedi. Leyla Kaya, "Klimamız yok. Ateşte duruyoruz. 2 gündür çektiğimizi bir biz biliriz. Herkes klimasının altında oturuyor. Bizim elektriğimiz yok. Dolabımız bozuldu. Bu sorun 1 haftadır yaşanıyor" diye konuştu. Ayşe Çimen, "Klimalarım yandı. Servise tamir ettirdik. 24 saat olmadan yine yandı" derken, avukat Gülşen Özay Şahin ise "Geçen hafta benzer bir sıkıntı yaşandı. Servise tüm elektronik eşyalarımızın tamirini yaptırdık. Bu paraları biz cebimizden ödedik. Bugün tekrar aynı şekilde voltaj nedeniyle arıza gerçekleşti. Televizyonlarımız patladı. Eşyalardan dumanlar çıkıyor. Yangın tehlikesi var. Hepimizin can güvenliği tehlikede. İlgililer ilgisiz. Kimse gelmedi. Çok mağduruz" diye konuştu.

ARIZA GİDERİLDİ

Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Uzman Çavuş Hamza Yılmaz Toprağa Verildi Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Uzman Çavuş Hamza Yılmaz Toprağa Verildi

Vatandaşların şikayeti üzerine elektrik dağıtım şirketinin bölgede çalışma başlattığı ve yaklaşık 13 saatin sonunda trafodan kaynaklı arızanın giderildiği öğrenildi.

Kaynak: DHA