Maduro, özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Musk'ın Meksika'daki 28 Temmuz devlet başkanlığı seçimi sürecinde "darbeye, faşist salgına ve Venezuela'daki seçim sürecinde şiddete en az 1 milyar dolar yatırım yaptığını" iddia etti. 

Maduro, aşırı sağcı grupların Musk'tan destek gördüğünü ve Musk'ın yaklaşık bir ay boyunca her gün insanların Maduro'ya karşı sokaklara döküldüğünü ve ortalığı yaktığını yazdığını belirtti. Maduro, "Sonuçta ne oldu Musk yenildi" diyerek, Musk'ın girişimlerinin başarısız olduğunu savundu. 

Öte yandan Maduro, İsrail'in Lübnan'a yönelik sürdürdüğü saldırılara da değinerek, Lübnan halkıyla dayanışma içinde olduklarını ve ilk etapta 14 ton insani yardımı Suriye'ye gönderdiklerini açıkladı. 

Maduro'nun suçlamalarına Musk'tan henüz bir yanıt gelmedi. Ancak geçmişte de Maduro yönetimi ile çatışmalı ilişkiler yaşadığı bilinen Musk, muhtemelen bu iddiaları reddedecektir. Maduro'nun açıklamaları, Venezuela'daki siyasi gerginliğin devam ettiğine işaret ediyor. 

Aydın Aydinfest 2024: 29 Ekim'i Canlı Bir Gençlik Festivali ile Kutluyoruz Aydın Aydinfest 2024: 29 Ekim'i Canlı Bir Gençlik Festivali ile Kutluyoruz

Sonuç olarak, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'li milyarder Elon Musk'ı ülkesindeki protestoları teşvik etmek ve şiddeti körüklemekle suçladı. Maduro, Musk'ın 1 milyar dolar yatırımla "darbe, faşist salgın ve seçim sürecinde şiddeti" desteklediğini iddia etti. Ancak Musk'tan henüz bir yanıt gelmedi ve Maduro'nun iddiaları hakkında daha fazla bilgi bulunmuyor. Venezuela'daki siyasi gerginlik devam ediyor.

Kaynak: DHA