Organizatör kurum olan İZFAŞ'ın verilerine göre, 3 gün süren fuar boyunca toplam 23 bin 968 kişi tarafından ziyaret edildi.  Bu sayı, bir önceki yıla göre iki katından fazla bir artışı temsil ediyor. Ziyaretçilerin 1577'si yabancı ülkelerden gelirken, 22 bin 391'i Türkiye'nin 41 farklı ilinden katılım sağladı. 

Fuar, Akdeniz bölgesinin en büyük lojistik etkinliği olma özelliğini taşıyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Logistech, lojistik sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirerek, tedarik ve lojistik zincirinin bütün unsurlarını ziyaretçilerin deneyimlenmesine imkan tanıdı. 

Liman işletmelerinin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen fuar, katılımcı firmalar için önemli bir ticari platform oluşturdu. Dünyanın dört bir yanından gelen firmalar, yeni iş birlikleri ve ticari fırsatlar yakalamak için Logistech'te bir araya geldi. 

Lojistik ve tedarik zinciri teknolojileri, depolama çözümleri, taşımacılık sistemleri gibi pek çok alanda ürün ve hizmetlerini sergileyen firmalar, sektörün tüm bileşenlerini buluşturarak kapsamlı bir deneyim sundu. 

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Logistech fuarı ile kentin tarihi liman kenti kimliğini ve coğrafi konum avantajını ön plana çıkarmayı hedefliyor.  Kentin 8 bin 500 yıllık köklü geçmişi, Akdeniz'in merkezindeki stratejik konumu, Logistech gibi büyük etkinliklerin İzmir'de gerçekleşmesine imkan tanıyor. 

Sonuç olarak, Logistech Fuarı'nın 3'üncü yılında kaydettiği büyük ziyaretçi sayısı, Türkiye'nin lojistik ve tedarik zinciri sektörlerindeki gelişimini ve potansiyelini açık bir şekilde gösteriyor.  Fuarın giderek artan ilgi ve katılım oranları, sektörün Türkiye'deki önemini de vurguluyor.

Kaynak: DHA