Ziyaret sırasında, Abdullah Yasir Şahin, Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun efsane isimlerinden Lefter Küçükandonyadis anısına basılan özel hatıra parasını Ali Koç'a takdim etti. İlk kez bir futbolcu için basılan bu hatıra paraları, 925 gram gümüşten üretilmiş ve toplamda 3 bin adet üretilmiştir. Ali Koç’a sunulan para, bu serinin 1907 numaralı parası oldu. Başkan Koç, Şahin'e teşekkür ederek, Fenerbahçe forması hediye etti.

Ziyaretin ardından konuşan Ali Koç, "Yasir Bey'in bu anlamlı ziyareti için teşekkür ediyorum. Lefter Küçükandonyadis anısına basılan hatıra parasının 1907 numaralı olanı bize takdim edildi. Bu tür hatıra paralar koleksiyoncular için oldukça değerli. Darphanemizin son yıllarda yaptığı temalı hatıra paralar da oldukça ilgi çekici. Bu konudaki bilgim eksikti, Yasir Bey’in anlatımlarıyla daha detaylı bilgi edindim. Darphaneyi ziyaret edip sergileri görmek için sabırsızlanıyorum," dedi.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin ise, Fenerbahçe’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Lefter Küçükandonyadis adına basılan bu para, futbolcular için ilk hatıra parası olarak tarihe geçti. Böyle bir projede yer almak benim için büyük bir gurur kaynağı," şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA